Fyldkomponenter

Søfuglefjer

Søfuglefjer

Søfuglens krumme fjer giver, som del af en fyldart, en meget fyldig og luftig pude. En pude med søfuglefjer vil forblive voluminøs i en lang årrække, når puden blot bankes op med jævne mellemrum.

Fjerene sorteres efter bæreevne og finhed, hvoraf vi kun bruger den bedste kvalitet. Fjerene bliver leveret fra en vesteuropæisk leverandør. Dette sikrer en høj kvalitet og at fuglene er slagtet med det formål, at de skal anvendes til føde.

Hver leverance testes på eget laboratorium, og efter vores egen testmetode, for at sikre at fjerene har den rigtige volumen både i ubelastet og belastet tilstand. Fjerene er vasket og behandlet efter de tyske RAL forskrifter.​​​​

Fiber | Softfill staplefiber

Fiber | Softfill staplefiber

Staplefiber er fiber i “tråde” som leveres opkartet for at give den størst mulige volumen. Staplefiber har i forhold til kuglefiber ikke helt den samme genrejsning.

Softfill staplefiber kan leveres brandhæmmet.​​

Fiber | Softball kuglefiber

Fiber | Softball kuglefiber

Kuglefiber består af små sammenhængende fiberkugler, som er produceret af kartede staplefibre. Kuglefiber “rejser” sig hurtigere end staplefiber og kan tåle større belastninger. Tests viser, at sætningsgraden er markant mindre ved kuglefiber end ved staplefiber.

Skum

Skum kan indgå som fyldart alene eller i blandinger med fjer og/eller fiber. ​Ved at lade andre fyldarter indgå i blandingerne med skum undgår man, at fyldkvaliteten “klumper” sammen.

Fjer og fiber kan tilsættes for at øge fyldets bevægelighed i puden, hvilket desuden gør, at puden bliver lettere at banke op.Skum som fyldart består af assorterede kvaliteter, som er skåret i så små stykker, at pudens overflade forbliver jævn.

Skum som fyldart fås i forskellige kvaliteter:

  • Granulat (revet skum)
  • Spaghetti (skåret i små strimler)
  • Sticks (skåret i små stykker “rhomber”)

Det skum, der anvendes hos B6 A/S, leveres fra anerkendte leverandører, og produceres jf. gældende miljøregler. Skummet leveres med testrapport, så vi kan kontrollere kvalitets- og toleranceoverholdelse.​​

Latex

Latex

Latex er en tung og elastisk skumtype. ​Latex giver som fyldart ret tunge og solide hynder, som samtidig er bløde og “levende”.

Som bestandel i blandinger med f.eks. søfuglefjer eller silikoniserede fibre giver latex en særdeles god siddekomfort.

B6 anvender kun Talalay latex hvilket giver en meget ensartet pude af meget høj kvalitet.